IMG_6199.JPG

Menu maken  

We laten het samenstellen van het menu en het maken ervan graag over aan jou of aan je chef-kok. Daar hebben wij namelijk niet genoeg verstand van. Wil je echter een menukaart laten maken, dan ben je bij ons aan het goede adres. Met ruim 30 jaar horeca ervaring weten we hier alles van.  

Standaard regeltjes voor het maken van een menu (kaart) 

Oké, sommige regels zijn wellicht een open deur maar toch zien we het regelmatig mis gaan. Daarom nog even kort de belangrijkste aandachtspunten: 

  • Spelfouten maken een amateuristische indruk. Laat je menukaart nalezen.  

  • Laat de gast niet raden naar je gerechten: maak een duidelijke omschrijving van je menu. 

  • Gebruik niet te veel vaktermen: de gast heeft geen koksopleiding gedaan.  

  • Kies een duidelijk en groot lettertype: ook bij sfeerlicht moet de kaart te lezen zijn.  

  • Veel toeristen? Vertaal je gerechten. 

 

Netjes en hygiënisch 

Voor gasten is een vieze menukaart een echte afknapper. Zorg ervoor dat je versleten menukaarten op tijd vervangt (ezelsoren en gerafelde randen kunnen echt niet). Let er verder op dat je kaarten schoon zijn. Niemand krijgt vertrouwen in een horecazaak waar de menukaarten zo vet zijn dat ze aan elkaar blijven plakken. Tijdrovend? Niet met onze menukaarten! Deze zijn vuilafstotend, waterbestendig en makkelijk schoon te maken.   

 

Italiaans vakmanschap van Itaka 

Bij het menu dat je met zorg hebt gemaakt, hoort natuurlijk een stijlvolle menukaart. Onze menukaarten worden traditioneel met de hand vervaardigd in Italië. Ze gebruiken daarvoor alleen hoogwaardig leder. Dit zorgt voor een lange levensduur waardoor onze menukaarten duurzaam en beter voor het milieu zijn. Op dit filmpje zie je hoe mooi ze zijn.  

Passend bij jouw imago 

Itaka is Japans voor waardig en vorstelijk. Door het gebruik van leer hebben de menukaarten een stijlvolle en klassieke uitstraling. Het menu dat jij maakt, komt hier vorstelijk op uit. We hebben ze in verschillende kleuren en formaten. Zo kun je altijd een passende menukaart vinden voor jouw hotel, restaurant of eetcafé. Laat ons je logo erop drukken en het is je gasten meteen duidelijk dat jij overal aandacht aan besteedt.  

 

Alle voordelen 

Al met al hebben de menukaarten van Horecalab de volgende voordelen: 

  • Slijtvast dus duurzaam 

  • Vuilafstotend 

  • Waterafstotend 

  • Makkelijk schoon te maken 

  • Unieke uitstraling 

  • Eigen logo is mogelijk 

Kijk op onze website voor een brochure van Itaka of overleg met ons welke menukaart het best past bij jouw horecazaak.  

HorecaLAB

Ringbaan Zuid 8 | 6905 DB Zevenaar 

Freek Span      +31 6 10 91 25 35 

Yvonne Span   +31 6 10 48 87 21